Zavarovanje koles, e-koles in kolesarjev

utah-95032_1920

Kolo, E-kolo in sebe lahko zavarujete z naslednjimi zavarovanji:

  • zavarovanje odgovornosti
  • kasko zavarovanje
  • nezgodno zavarovanje oseb
  • osebna asistenca in
  • zavarovanje pomoči na cesti za kolesa za škode, ki nastanejo kot posledica presenetljivih, kratkotrajnih in od zavarovančeve volje neodvisnih dogodkov.
Nezgodna smrt Trajna invalidnost Dnevna odškodnina
1 5.000 10.000 /
2 10.000 20.000 /
3 10.000 20.000 10
4 30.000 / /


ZAVAROVANJE ODGOVORNOSTI 
 kritje za škodo, ki jo s kolesom povzročite tretjim osebam ali stvarem  tretjih oseb do največ  30.000€.

KASKO ZAVAROVANJE KOLESA, E-KOLESA  kritje škode v primeru prometne nesreče, poškodovanja kolesa, E-kolesa zaradi prometne nesreče z vozilom, na ali v katerem je kolo, in poškodovanja zaradi živali, posledice vloma in ropa, požara, viharja, strele, eksplozije, padca zrakoplova, manifestacije in demonstracije vloma.

NEZGODNO ZAVAROVANJE KOLESARJA  kritje velja za zavarovanca za primer nezgode v času vožnje s kolesom, E-kolesom. Zavarovanec ima na izbiro naslednje premije možnosti zavarovanja:

OSEBNA ASISTENCA KOLESARJA (24 ur na dan)  Kritja v primeru nezgode v Sloveniji, so: prevoz v bolnišnico z rešilnim vozilom in vračilo domov, v primeru daljše hospitalizacije pa tudi čuvanje otrok, čiščenje doma. Kritja v primeru nezgode v tujini, so: prevoz v bolnišnico s katerimkoli rešilnim vozilom, premestitev v primernejšo bolnišnico bližje domu in kritje nujnih stroškov zdravljenja do 10.000 EUR na leto.

AXA-ASISTENCA ( 24 ur na dan) ponuja kritje v primeru prometne nesreče (ni omejitve starosti kolesa, E-kolesa) in mehanske okvare (kolesa do 6 let starosti) na prevoznih cestah in poteh, ki so dostopne z asistenčnim vozilom.

Asistenca v Sloveniji: popravila na mestu nesreče ali okvare do 100 EUR, vleka do najbližje ustrezne delavnice do 100 EUR. Stroški rezervnih delov niso kriti.

Asistenca na Hrvaškem: popravila na mestu nesreče ali okvare do 150 EUR, vleka do najbližje ustrezne delavnice do 150 EUR. Kritje zajema še: stroške namestitve, vrnitve zavarovanca domov, v primeru prometne nesreče tudi prepustitev kolesa, E-kolesa (totalka), vrnitev kolesa, E-kolesa domov ali do ustrezne delavnice, obisk iz Slovenije v bolnišnico, varščina v primeru povzročitve prometne nesreče in vrnitev posmrtnih ostankov. Stroški rezervnih delov niso kriti.

Cena tovrstnega zavarovanja že od 24,90 EUR naprej. Posebno ugodnost za zavarovance, ki imajo pri Zavarovalnici Sava d.d. sklenjeno zavarovanje OPA! je 35% popust pri sklenitvi kasko zavarovanje kolesa in pri sklenitvi zavarovanja odgovornosti kolesarja.